Voetreflexzone massage

20230915_FDCF_0134-bewerkt

Deze behandeling is boekbaar in Utrecht en wordt uitgevoerd door Ankie .

Kom heerlijk ontspannen met een voetreflexzone massage in onze zen praktijk in Utrecht

Uit je hoofd- zakken in je voeten

Wat is een voetreflexzone massage?

Voetreflexzone massage is een therapeutische massage. Een heerlijke voet/onderbeen massage waarbij je mag kiezen of je graag op je buik gaat liggen of juist op je rug, hetgeen  je zelf het meest ontspannen vindt.

Tijdens de massage masseer ik de drukpunten van de voet en enkel met name de organen en hun werking worden hierbij aangeraakt. Dit werkt stimulerend voor alle organen in de functie.  Ook het zenuwstelsel en de bloedvaten  krijgen een extra boost met deze massage. Bij deze massage vorm maak je even goed oxytocine, serotonine en endorfine aan als met een andere ontspanningsmassage. Het lymfe systeem wordt door voetreflexzone massage gestimuleerd en bevordert daardoor ook de afvoer van afvalstoffen.

Tijdens deze massage laat ik heerlijke geuren de revue passeren.  De etherische oliën die ik gebruik kies ik op basis van de klachten of het doel van de massage. Dit alles onder begeleiding van een fijn en ontspannen muziekje.

Mijn cliënten zeggen altijd tegen mij dat dit echt heel ontspannen werking heeft op het hele lichaam en dat ze door deze massage net zo kunnen ontspannen als met een full body massage. Wat ik ook vaak terug hoor is dat ze letterlijk aan hun darmen voelen dat ik daar masseer. Soms gaat de buik zelfs een beetje borrelen of moet men ineens plassen. Je voelt echt dat er iets in werking is gezet. 

Het is ook een hele fijne manier om tot diepe ontspanning te komen zonder dat je direct uit de kleren hoeft wat voor sommige mensen spannend kan zijn of als niet fijn wordt ervaren. Het is een laagdrempelige massage die voor iedereen toegankelijk is.

Het is wel heel belangrijk dat je een broek aan hebt met veel rek en wijde broekspijpen zodat de broek omhoog kan tot boven de knie zonder dat deze gaat knellen tijdens de massage. Dit blokkeert de doorstroming wat juist niet mag tijdens de massage. Na de massage is het gewenst extra water te drinken. Dit is nodig om de extra los gekomen afvalstoffen af te voeren.

Wanneer je nog nooit een massage ontvangen hebt en heel benieuwd bent wat het positieve effect na een massage precies inhoud.  Dan is voetreflexzone massage een perfecte manier om dit te ontdekken en om kennis te maken met dit stukje zelfzorg wat o zo belangrijk is voor een meest ontspannen leven.

Tarief: 60 min                    € 84,00

Zen je zot praktijk in Utrecht

Je bent van harte welkom in de praktijk van Zen je zot op de Kanaalweg 84a te Utrecht. De praktijk is makkelijk te bereiken met de fiets en de auto en er zijn gratis parkeerplaatsen beschikbaar.

Het was een fijne eerste kennismaking met Ankie en ook nog nooit een voetreflexbehandeling genoten. Zeker voor herhaling vatbaar! – Sandra

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle aanbiedingen, nieuws en sprankelende projecten van Zen je Zot.

Je ontvangt ongeveer wekelijks een mailtje.