Medische Qi gong

20240207_FDCF_0631-Verbeterd-NR

Deze behandeling is te boeken in Utrecht en deze wordt uitgevoerd door Lois.

Laat de wijsheid van je lichaam spreken in onze zen praktijk in Utrecht

Ben je op zoek naar meer balans in je leven? Wil je aan je gezondheid werken? Ben je klaar om de wijsheid van je lichaam echt te laten spreken? Dan is een Medische Qigong behandeling iets voor jou.

‘Medische wat?’ denk je misschien, begrijpelijk! Mensen zijn eerder bekend met ‘alleen’ Qigong (Chinese oefeningen om de gezondheid te bevorderen). Naast dat Qigong wordt ingezet als oefenmethode, wordt het ook als behandelmethode toegepast: Medische Qigong behandeling.

Tijdens een Medische Qigong behandeling kijk ik samen met jou naar hoe fysieke en mentale onevenwichtigheden in balans kunnen worden gebracht zodat lichaam, adem en geest weer kunnen verenigen.

Als Medische Qigong behandelaar, behandel ik vanuit intentie met externe Qi (vitale- of universele energie). Vanuit mijn hart en dantain (de dantian is vergelijkbaar met de tweede chakra) maak ik verbinding met de hemelse, aardse en mijn eigen energiebronnen en vervolgens met de cliënt. In samenwerking met de Qi die via mijn handen naar buiten stroomt, pas ik verschillende behandeltechnieken toe, zoals het toevoeren, afvoeren en uitbalanceren van Qi.

Het is mijn uiteindelijke doel om de interne en externe energievelden van het lichaam van de cliënt effectief te zuiveren, te versterken en in balans te brengen. Daarbij maak ik, wanneer nodig, gebruik van aanvullende technieken, zoals: Qigong-massage, Gua Sha, cupping en moxa.

Naast de behandeling instrueer ik gerichte Qigong en/of Tai Chi oefeningen zodat je thuis zelf aan de slag kan gaan. De oefeningen zullen je ondersteunen tijdens jouw persoonlijke proces.

Positieve effecten van een Medische Qigong behandeling:

🌿bevordert de circulatie van Qi
🌿g
enereert rust, balans, helderheid, creativiteit en vitaliteit
🌿brengt je in contact met je lichaam en geest
🌿l
aat Qi weer stromen waardoor zieke Qi wordt afgevoerd en nieuwe Qi kan worden opgenomen
🌿v
ermindert stress en pijn
🌿e
limineert stagnaties blokkades
🌿h
erstelt de ademhaling

Lois begint altijd met een gesprek om in kaart te brengen waar jouw behoeftes en wensen liggen, gevolgd door een (energetische) diagnose. Dankzij de veelzijdigheid van Medische Qigong kan een behandeling volledig op jou worden afgestemd. Iedereen is uniek, geen moment is hetzelfde en alles is constant in beweging.

Wat kan je verwachten tijdens een Medische Qigong behandeling:

🌿persoonlijke aandacht
🌿energetische behandeling
🌿
intentionele aanraking
🌿a
ccupressuur
🌿
persoonlijke Qigong en/of Tai Chi instructies
🌿
aanvullende technieken als: guasha (1), moxa (2), cupping (3) en Qigong-massage (4)

(1) Guasha betekent letterlijk ‘schrapen’ van ‘ziekten door gestagneerde energie’ en is een eeuwenoude techniek die wordt beoefend in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Guasha helpt bij het afvoeren van afvalstoffen in het lichaam, bevordert de doorbloeding en de circulatie van Qi.

(2) Moxa is een eeuwenoude Chinese warmtetherapie waarbij een stick van bijvoetkruid wordt gebrand en dicht bij de huid gehouden. De warmte bevordert de doorbloeding en de circulatie van Qi waardoor stagnatie kan worden opgeheven.

(3) Cupping wordt in in de Chinese Geneeskunde toegepast om, door het vacuumtrekken van de cups, afvalstoffen en spierkrampen vanuit het bindweefsel naar de oppervlakte te trekken. Na het cuppen ervaart men meer ontspanning en balans.

(4) Qigong-massage is een massagetechniek waarbij het lichaam fysiek licht wordt aangeraakt.

Echter reist de Qi vanuit de lao gong punten van de behandelaar, met een krachtige intentie en aandacht, diep het lichaam in. Op deze manier wordt er op een diepe laag in het lichaam gemasseerd.

Tarieven medische Qi gong behandeling:

75 min. (1e behandeling)                                      € 114,50

60 min. (vervolgbehandeling)                             € 81,50

Zen je Zot praktijk in Utrecht

Je bent van harte welkom in de praktijk van Zen je zot op de Kanaalweg 84a te Utrecht. De praktijk is makkelijk te bereiken met de fiets en de auto en er zijn gratis parkeerplaatsen beschikbaar.
Bij vragen of een speciaal verzoek, neem gerust contact op.

De Qi Gong behandeling is een hele bijzondere behandeling. Lois is een hele bijzondere vrouw, met veel persoonlijke aandacht en connectie. Ze past veel technieken toe, van een polsanalyse, tot meditatie, tot energetische behandeling op de massagetafel. Ze nam achteraf ook uitgebreid de ruimte om te reflecteren en vragen te beantwoorden. Verder gaf ze ook nog tips mee voor thuis wat altijd fijn is.

-Lieke

Boek direct je massage

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle aanbiedingen, nieuws en sprankelende projecten van Zen je Zot.

Je ontvangt ongeveer wekelijks een mailtje.